House for a Collector

  • Image
    Photograph of basswood model.
    Model
    Maxwell Steppuhn
  • Image
    Hand-drafted floor plan
    Ground floor plan
    Maxwell Steppuhn
  • Image
    Hand drawn site diagram.
    Site Diagram
    Maxwell Stepphun
  • Image
    Hand-drafted section
    Section
    Maxwell Stepphun
Author(s)
Maxwell Steppuhn
Project Date

Located in Cambridge, Ontario along the Riverbluffs Park, this live-work residence separates a public gallery and a personal living space with an elevated living room. All leisure spaces within the house are raised, while the work and service programs ground the building on this sloped site. Views are strategically punched or framed to maximise the atmosphere of the surrounding forest and to remain hidden from the public eye. This house attempts to preserve private living spaces in the park while negotiating a boundary to a public workspace.