Plush Pavilion

  • Image
    section drawing of a suspended pavilion
    Section
    Isabel Kim / Rebecca Zarins
  • Image
    Diagrams of parametric system driving form
    Parametric System Deveopment
    Isabel Kim / Rebecca Zarins
  • Image
    Exterior views of pavilion.
    Exterior view
    Isabel Kim / Rebecca Zarins
  • Image
    photo of foam model deformin
    Material Studies
    Isabel Kim / Rebecca Zarins
  • Image
    diagram of responsive network material assembly
    Material Studies
    Isabel Kim / Rebecca Zarins
Author(s)
Isabel Kim
Rebecca Zarins
Project Date

The PLUSH PAVILION is a parasitic installation, designed to be located at the rooftop terrace of Galt’s Idea Exchange Old Post Office location. Containing three levels encouraging play and discovery through varied tensile and topographical qualities. Each level is connected by portal openings with net ladders for climbing. The space accommodates children and adults; the topographic deformations providing each user, a unique experience. Each level deforms in a different manner depending on the user’s weight and movement. The deformation of each level is facilitated by a structure which primarily contains a rigid frame, rope, and foam. Blocks of molded foam are secured
above and below the structure by spanning and clipping to the ropes. The field of foam blocks completely encase the structure, creating continuous soft undulating surfaces. The transformative qualities of the pavilion encourage ongoing curiosity, discovery, and play through interaction with the material system.